Lieve brief

Liefste Bea,
Je weet, schrijven en taal zijn niet mijn sterkste kanten. Ik denk dat je dan ook heel verrast zult zijn door deze brief.
Ik ben een eenvoudige handelaar van het Groningse platteland, hoewel ik op dit gebied erg goed ben, al zeg ik het zelf. Op andere gebieden valt er nog heel wat te leren, maar ja, hoe zeggen ze dat….Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd.
Zaterdag word ik 60 jaar. Ik heb zin in die dag en het feestje dat we gaan vieren met familie en vrienden. Mijn verjaardag is ook de reden waarom ik je deze brief schrijf.
Drie jaar geleden, toen ik 57 werd, had ik de moed opgegeven om ooit nog een leuke vrouw te vinden die haar leven met mij zou willen delen. Ik had me er bij neergelegd dat ik alleen zou blijven en heb het helemaal losgelaten. Alleen kon ik me ook best redden.
Toen kwam jij…een maand na mijn verjaardag ontmoetten we elkaar. Ik vond jou direct al leuk, bij jou duurde het iets langer. Uiteindelijk werd het dan toch meer tussen ons dan alleen maar vrienden. Mijn 58e verjaardag werd een leuk feestje, nu ook met jouw zoon en schoondochter en verdere familie erbij. Inmiddels zijn we al weer een poosje verder, we wonen samen en hebben het heel goed zo.
Lieverd, ik ben geen prater en zeker geen schrijver, het is een hele overwinning om dit te doen voor jou. Je vertellen dat ik van je houd is moeilijk, ik ben nu eenmaal een Groningse boer. Schrijven maakt het wel wat makkelijker maar ook dat is een hele klus voor mij. Kun je je voorstellen hoe ik hier peentjes zit te zweten en met twee vingers deze brief typ voor je. Beetje onpersoonlijk maar je kent mijn handschrift, met een pen schrijven zou het helemaal onleesbaar maken.
Bea, je bent de hele wereld voor mij, ik hou van jou en hoop samen met jouw en mijn kinderen en kleinkinderen, nog veel gelukkige jaren te beleven. En zaterdag gaan we er een mooi feest van maken.
Dikke kus, jouw eigen Rien XXX

Bea bekeek de brief van alle kanten. Ze herkende meteen het handschrift van Rien, haar vriend. Waarom moest hij haar een brief schrijven? Als er iets was wat hem niet beviel, zei hij dat altijd meteen. Met een angstig gevoel opende ze de envelop en begon te lezen. De tranen stroomden even later over haar gezicht. Wat een lieve brief.
In het begin was het weleens moeilijk geweest om met hem om te gaan en ook met het samenwonen in haar huis ging het niet altijd goed. Hij was geen prater, meer een doener. Hij had maar een paar keer gezegd in die drie jaar van hun samenzijn dat hij van haar hield. Hij liet het wel merken door voor haar te zorgen op zijn manier, ze wist dat het wel goed zat tussen hen. En dan vandaag deze verrassing bij de post.
De deur ging open. Het eerste wat ze zag was een enorme bos rode rozen.
“Wat ben jij een lieverd” waren haar eerste woorden nadat ze elkaar een kus hadden gegeven.
“Dat komt omdat jij zo lief voor mij bent, deze bloemen heb je echt verdiend, je hebt altijd geduld met mij en mijn gedrag.”
“Hoe kwam je op het idee voor deze brief” vroeg ze hem
Hij haalde zijn schouders op. “Dat weet ik eigenlijk niet, ik wilde je laten zien dat ik echt wel van je hou, ook al zeg ik dat niet veel. In de vakantie met Johan en Anne, zag ik hoe fijn het eigenlijk is als je je liefde laat zien. Zij zijn echt nog steeds verliefd. En met mijn verjaardag in het vooruitzicht en wij drie jaar samen, werd het tijd voor deze Groninger om jou dat ook zo te laten zien.”
“Lieverd, dat weet ik wel, dat merk ik toch aan alles. Hoe je met Hansje omgaat, hoe je met de jongens omgaat, er is echt geen verschil tussen jouw en mijn zoons voor jou. Je bent de liefste man voor mij. Ik weet dat ik weleens heb gezegd dat je, je meer moet uiten. Maar als het er niet inzit, komt het er ook niet uit. Daarom vind ik deze brief zo heel erg lief.”
Even stonden ze dicht tegen elkaar aan.
“We nemen er maar eens een pilsje op” zei Bea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *